Hoe werkt hypnose?

Veel mensen vinden hypnose een beetje eng of spannend omdat ze niet goed weten wat te verwachten en vaak denken dat ze totale controle kwijtraken. Niets is minder waar!

Hypnose is een staat van zijn die we eigenlijk allemaal dagelijks ondergaan zonder dat we ons daar bewust van zijn. Iedereen kent het wel dat wanneer je een boek aan het lezen bent en je daar zo diep in verzonken bent dat je niet hoort als iemand je roept, of je bent zo diep in gedachte tijdens het autorijden dat het lijkt alsof je een stuk hebt overgeslagen. Dat zijn voorbeelden van spontane hypnose die we allemaal wel eens meemaken.

Hypnose is een staat van zijn waarbij je je aandacht zo focust op je innerlijk dat je je volledig kan losmaken van de buitenwereld. Er is eigenlijk geen verschil tussen de hypnose die we dagelijks meemaken en de hypnose die we gebruiken voor therapeutische doeleinde.
Hypnose maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen,vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie.

Tijdens hypnose ben je minder kritisch waardoor je vatbaarder bent voor stimuli en invloeden van buitenaf, het onderbewustzijn neemt iedere boodschap die binnenkomt voor waar aan. Het is daarom belangrijk om tijdens hypnose je onderbewuste de juiste instructies te geven wanneer hypnose als therapie wordt ingezet.

Op deze manier is hypnose een heel mooi middel om mensen te helpen. Je kan hiermee o.a. oude pijn verlichten, angsten wegnemen en ongewenst gedrag veranderen. Tijdens hypnose laat ik het onderbewuste een weg zien die hij zelf nog niet gezien had, ik stuur je onderbewuste aan andere kant op dan dat het tot nu toe gedaan heeft, echter of het die weg blijft volgen is niet aan mij. Ik wijs de weg maar de reis moet zul je zelf moeten maken.

Zelf heb ik al veel mooie ervaringen met hypnose mee mogen maken. Mijn favoriet is de regressie waarbij je terug gaat naar het verleden om daar dingen op te lossen. In een volgende blog zal ik daar verder op in gaan. Ik hoor graag jullie mooie ervaring met hypnose of juist wat je nog tegenhoudt om deze mooie ervaring op te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *